Nieuwsbrief maart 2017

Wij hebben een goede winter gehad, lekker warm in ons nieuwe huis. Voorheen hadden we enkel een houtkachel in tegenstelling tot vloerverwarming nu! Een houtkachel geeft prima warmte maar je moet er wel voor thuis zijn om hem brandend te houden en daar zat soms het knelpunt.

Ook de koeien hebben door de vorst in januari veel buiten kunnen lopen. Zij zijn het liefste in de wei en hebben geen last van kou.

Sinds de verkoop van de kerstbomen in december, wat zeer goed verlopen is, hebben we de 4 geleende schapen, die tussen de opgestelde dennenbomen in de tent stonden, gekocht. Zij lopen nu tussen de dennenbomen in het veld om ons te helpen het gras en de onkruiden in toom te houden. Wie weet kunnen we u in de verre toekomst lamsvlees bezorgen?!?

De wilde dieren rond het huis en de omgeving zijn nu goed zichtbaar door het kale land. Het vijftal herten dat we vorig voorjaar zagen waren dit najaar geslonken tot drie maar plots doken er in februari weer twee herten op. Ze zijn nog niet echt een roedel want we zien ze soms nog apart van het ene perceel dennen naar het andere perceel rennen. Terwijl ik dit schrijf zie ik ze alle vijf voorbij komen!!!

Voor onze dennenbomen is het niet zo’n feest omdat de bok zijn gewei schuurt aan de stammen hierdoor ontstaat er schade door afgebroken takken en kale stammen. Niet echt een verkoopbare dennenboom!

Zoals ik al eerder schreef zitten er in de dassen holen ook vossen maar volgens de jachtopziener zijn er teveel vossen en daarom was er in de gracht aan de weg bij ons huis, een klopjacht. Een klein hondje, teckel vermoed ik, ging het hol in en probeerde de vos door verwoed blaffen uit zijn hol te jagen. De jagers stonden paraat om te schieten zodra de vos zou verschijnen. Het heeft minstens een half uur geduurd voordat de jagers het opgaven. “Reintje” was te slim of was niet thuis en was de hond naar een das aan het blaffen. Gelukkig, want het is een mooi bruin gevlekte vos met een grote volle staart.

Verder loopt er vliegensvlug, om het huis en bij de stallen, een witte hermelijn met een zwart puntje aan zijn staart. Ja, als er geen sneeuw is val je extra op met zo’n wit vachtje. In tegenstelling tot andere delen van het land heeft het hier nauwelijks gesneeuwd.

Het is u misschien al opgevallen dat we de prijzen hebben aangepast. Een pakket van 5 kg hemelsvlees kost € 63 en 10 kg hemelsvlees € 115. Voor de bezorging vragen we nu € 7. Voorheen 60 € en 115 € en 5 € bezorgkosten , dit laatste was helaas niet kostendekkend

Als u wilt kunt u ook pakketten bestellen verpakt voor 1, 3, 4, etc. personen. Sommige mensen hebben voorkeur voor bepaald vlees of willen liever juist liever niet…., ook dit kunt u altijd aangeven in het vak opmerkingen zodat wij er rekening mee kunnen houden.

En als laatste kun je ook een pakket vlees als cadeau laten bezorgen.

Een verkwikkend voorjaar gewenst,

Zef en Ingrid