Nieuwsbrief januari 2017

De kerstbomen tijd hebben we achter ons liggen met ter afsluiting een leuke uitzending van Zef, alias Jos, in zijn kerstbomen perceel bij Binnenstebuiten op NPO. Nog altijd te zien op uitzending gemist!

http://www.npo.nl/de-kerstbomen-van-jos/20-12-2016/WO_KN_6574639

De laatste momenten van 2016 hadden we in de stal op 2de kerstdag een verwerping van een kalf. Het was gestorven in de koe die alsnog moest gaan werpen. De weeën komen dan wel natuurlijk op gang maar verder wordt het een moeizame bevalling omdat een levend kalf meewerkt om door het geboortekanaal te komen ,een dood kalf niet. Gelukkig leeft de moeder koe nog dus dat is een geluk.

Op oudejaarsavond rond 22.00 uur werd er een gezond kalfje geboren. Een stoer vaarsje die alle nieuwjaars knallen heeft mogen meemaken en meteen de uier wist te vinden om te drinken. Ze stond direct al parmantig op haar pootjes. Zef kon op tijd proosten met een heerlijk glas champagne op het nieuwe jaar!

Door het mooie weer hier in Zuid-Limburg konden de koeien bijna heel december buiten lopen wat in de ochtend prachtige plaatjes op leverde. Bevroren grasweides met een laag scherend zonnetje die door de nevel heen priemt. De koeien blij en wij ook blij!

Een heel goed 2017 gewenst,

Zef en Ingrid