Slacht

Zef Soogelee brengt zijn dieren zelf naar het slachthuis in Midden-Limburg. Het is een ambachtelijk slachthuis waar per dag maar enkele dieren worden geslacht. De dieren komen er na elkaar, zodat ze weinig stress ervaren. De slachter is een vakman.

De dieren worden binnengebracht en verdoofd. Daarna wordt de halssnede toegepast. Het dode dier wordt in twee helften verdeeld die een week lang afsterven. Daarna zorgt de slager voor het ontvliezen, ontbenen en verdelen. Het vlees wordt vervolgens vacu├╝m verpakt en in pakketten van 5, 10 en 20 kilo ingevroren.

In de pakketten zitten een variatie aan vleessoorten. Behalve biefstuk en rosbief die snel bereid kunnen worden, is er ook vlees dat geschikt is voor slow cooking en technieken als stoven, braden, enzovoort.

Elk pakket bestaat voor minimaal 1/3 uit entrecote, rosbief (in dunne lappen of aan het stuk) en lende- en kogelbiefstuk. Verder zit er tartaar, rundergehakt, en verse worst in, plus braadvlees, runderpoulet en soepvlees.