Hemels

hemelrijkOp zondagmiddag nam pa Soogelee zijn gezin graag mee naar het hoogst gelegen weiland dat vanuit Ransdaal werd bewerkt. In deze prachtige met graften omsloten wei werd dan een picknick gehouden waar de hele familie aan meedeed. De gezelligheid, het geweldige uitzicht op het coulissenlandschap en natuurlijk het lekkere eten maakten van deze plek ’t Hemelrijk. Althans dat vond pa Soogelee, en zoon Zef is het daar helemaal mee eens. Vandaar dat hij het vlees van de koeien die er grazen, ‘hemels vlees’ noemt.

’t Hemelrijk is overigens het enige gebied dat in Oostelijk Zuid-Limburg in aanmerking kwam voor de IKL landschapsveiling van 2007

Ook de smaak van het vlees is ‘hemels’. Door de manier waarop de dieren in en rond de stal leven, ontwikkelt zich in hun spieren een fijne structuur met voldoende vet. Het vet is de smaakmaker in het vlees, ook al is het op het oog niet te zien. Omdat de dieren zich in hun eigen tempo en in alle vrijheid ontwikkelen, leveren zij vlees met karakter en is ook het aandeel biefstuk in de vleespakketten groot.